Hozzávalók:
20 cm-es tortaformához
A tortalaphoz:
A krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítése:
A tortalaphoz a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkavart lisztet, kakaót és az olajat. 20 cm-es tortaformában, 10-15 perc alatt megsütjük.
A krémhez a mascarponét kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a joghurtot, a felvert habtejszínt, a 0,5 dl vízben feloldott zselatint és végül könnyedén belekeverjük az összetört kekszet.
A krémet a tortalapra kenjük, és jól lehűtjük.
6 db kekszről lekaparjuk a krémet, apróra törjük és a torta tetejére szórjuk, majd a tortaforma szélét levesszük és a tortát tálcára rakjuk.
A habtejszínt felverjük és csillagcsővel ellátott habzsák segítségével 12 tejszínrózsát nyomunk a tortára, majd mindegyiket egy-egy fél Oreo keksszel díszítjük.
Az oldalára a maradék tejszínt díszítésnek kinyomjuk.
Sajátos módon készítettem el a kedvenc kekszes tortát.