Nektarinos túrótorta recept

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1,5 tk sütőpor
- 0,5 dl étolaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 15 dkg tejföl
- 40 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- 2-3 db nektarin
Elkészítése:
A nektarint vágjuk fel cikkekre, majd vágjuk kisebb darabokra és csepegtessük meg citromlével, hogy ne barnuljon meg.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját, majd keverjük habosra. Ezután adjuk hozzá a tejfölt, a túrót, az étolajat és a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze.
A lisztet keverjük össze sütőporral, szitáljuk hozzá a masszához és keverjük alaposan össze, majd keverjük hozzá a feldarabolt nektarint is.
Ezután apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen kanalazzuk bele a túrós-nektarinos masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 50-55 perc alatt süssük tűpróbáig, hogy teljesen átsüljön (én légkeverésnél170 fokon, 50 percig sütöttem).
A sütőből kivéve a tortaformában hagyjuk hűlni, majd helyezzük a sütőpapírral együtt rácsra és hűtsük ki teljesen.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »