Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nektarinos túrótorta recept

Nektarinos túrótorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:

    • 20 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1,5 tk sütőpor
    • 0,5 dl étolaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 15 dkg tejföl
    • 40 dkg túró
    • 1 citrom reszelt héja
    • csipet só
    • 2-3 db nektarin

    Elkészítése:

    A nektarint vágjuk fel cikkekre, majd vágjuk kisebb darabokra és csepegtessük meg citromlével, hogy ne barnuljon meg.

    A tojásfehérjéket egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.

    A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját, majd keverjük habosra. Ezután adjuk hozzá a tejfölt, a túrót, az étolajat és a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze.

    A lisztet keverjük össze sütőporral, szitáljuk hozzá a masszához és keverjük alaposan össze, majd keverjük hozzá a feldarabolt nektarint is.

    Ezután apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot.

    A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen kanalazzuk bele a túrós-nektarinos masszát.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 50-55 perc alatt süssük tűpróbáig, hogy teljesen átsüljön (én légkeverésnél170 fokon, 50 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve a tortaformában hagyjuk hűlni, majd helyezzük a sütőpapírral együtt rácsra és hűtsük ki teljesen.

    Tipp:

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá