Nektarinos túrótorta recept

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1,5 tk sütőpor
- 0,5 dl étolaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 15 dkg tejföl
- 40 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- 2-3 db nektarin
Elkészítése:
A nektarint vágjuk fel cikkekre, majd vágjuk kisebb darabokra és csepegtessük meg citromlével, hogy ne barnuljon meg.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját, majd keverjük habosra. Ezután adjuk hozzá a tejfölt, a túrót, az étolajat és a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze.
A lisztet keverjük össze sütőporral, szitáljuk hozzá a masszához és keverjük alaposan össze, majd keverjük hozzá a feldarabolt nektarint is.
Ezután apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen kanalazzuk bele a túrós-nektarinos masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 50-55 perc alatt süssük tűpróbáig, hogy teljesen átsüljön (én légkeverésnél170 fokon, 50 percig sütöttem).
A sütőből kivéve a tortaformában hagyjuk hűlni, majd helyezzük a sütőpapírral együtt rácsra és hűtsük ki teljesen.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »