Nektarinos túrótorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1,5 tk sütőpor
  • 0,5 dl étolaj
  • 3 tojás (nagy)
  • 15 dkg tejföl
  • 40 dkg túró
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 2-3 db nektarin

Elkészítése:

A nektarint vágjuk fel cikkekre, majd vágjuk kisebb darabokra és csepegtessük meg citromlével, hogy ne barnuljon meg.

A tojásfehérjéket egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját, majd keverjük habosra. Ezután adjuk hozzá a tejfölt, a túrót, az étolajat és a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze.

A lisztet keverjük össze sütőporral, szitáljuk hozzá a masszához és keverjük alaposan össze, majd keverjük hozzá a feldarabolt nektarint is.

Ezután apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen kanalazzuk bele a túrós-nektarinos masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 50-55 perc alatt süssük tűpróbáig, hogy teljesen átsüljön (én légkeverésnél170 fokon, 50 percig sütöttem).

A sütőből kivéve a tortaformában hagyjuk hűlni, majd helyezzük a sütőpapírral együtt rácsra és hűtsük ki teljesen.

Tipp:

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel és úgy kínáljuk.