Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Elkészítése:
A nektarint vágjuk fel cikkekre, majd vágjuk kisebb darabokra és csepegtessük meg citromlével, hogy ne barnuljon meg.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját, majd keverjük habosra. Ezután adjuk hozzá a tejfölt, a túrót, az étolajat és a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze.
A lisztet keverjük össze sütőporral, szitáljuk hozzá a masszához és keverjük alaposan össze, majd keverjük hozzá a feldarabolt nektarint is.
Ezután apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen kanalazzuk bele a túrós-nektarinos masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 50-55 perc alatt süssük tűpróbáig, hogy teljesen átsüljön (én légkeverésnél170 fokon, 50 percig sütöttem).
A sütőből kivéve a tortaformában hagyjuk hűlni, majd helyezzük a sütőpapírral együtt rácsra és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel és úgy kínáljuk.