Nektarinos-szilvás túrótorta recept

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
- 75 dkg túró
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 3 cs vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 1/2 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 nagyobb nektarin
- 6-8 db szilva
Elkészítése:
A nektarint és a szilvát vágjuk fel kisebb darabokra, szórjuk meg egy csomag vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, keverjük össze, majd tegyük félre ameddig elkészítjük a túrós keveréket.
A túrót tegyük bele egy tálba, majd villával törjük össze.
Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd egyesével az egész tojásokat (mindegyik tojással külön-külön keverjük össze).
Ezután adjuk hozzá a vaníliás pudingport, majd keverjük alaposan össze (egy lágyabb keveréket fogunk kapni).
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, öntsük bele a túrós keverék felét, kanalazzuk rá a gyümölcsös keveréket, majd öntsük rá a maradék túrós keveréket.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 60 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 60 percig sütöttem).
A sütőből kivéve a tortaformában hagyjuk teljesen kihűlni (Amikor a sütőből kivesszük a torta még kissé lágynak tűnhet, de amikorra teljesen kihűl tökéletes lesz az állaga).
Tipp:
Tálalás előtt helyezzük a tortát egy tortatálra, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »