Narancsos túrótorta recept

Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
A tésztához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7,5 dkg cukor
- 7,5 dkg átszitált liszt
- fél teáskanál sütőpor
A túrókrémhez:
- 2 tasak expressz zselatinfix
- 2 dl narancslé
- 10 dkg cukor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 50 dkg sovány túró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 narancs reszelt héja
Valamint:
- 1-2 narancs a díszítéshez
Elkészítése:
Az egész tojásokat felverjük robotgéppel kb 10 perc alatt, majd hozzáadjuk a cukrot, krémesre verjük, majd beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt formába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
A kihűlt piskótát összemorzsoljuk.
A narancsléhez a cukrot és a fahéjat összekeverjük, kézi habverővel belekeverjük a zselatint, hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat.
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük és az összetört piskótát beletesszük, majd ráöntjük a narancsos krémet.
Kb 6 órára hideg helyre tesszük, amíg megdermed.
Tálaláskor narancsgerezdekkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »