Narancsos túrótorta recept

Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
A tésztához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7,5 dkg cukor
- 7,5 dkg átszitált liszt
- fél teáskanál sütőpor
A túrókrémhez:
- 2 tasak expressz zselatinfix
- 2 dl narancslé
- 10 dkg cukor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 50 dkg sovány túró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 narancs reszelt héja
Valamint:
- 1-2 narancs a díszítéshez
Elkészítése:
Az egész tojásokat felverjük robotgéppel kb 10 perc alatt, majd hozzáadjuk a cukrot, krémesre verjük, majd beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt formába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
A kihűlt piskótát összemorzsoljuk.
A narancsléhez a cukrot és a fahéjat összekeverjük, kézi habverővel belekeverjük a zselatint, hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat.
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük és az összetört piskótát beletesszük, majd ráöntjük a narancsos krémet.
Kb 6 órára hideg helyre tesszük, amíg megdermed.
Tálaláskor narancsgerezdekkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »