Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos túrótorta recept

Narancsos túrótorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20 cm-es formához:

    A tésztához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7,5 dkg cukor
    • 7,5 dkg átszitált liszt
    • fél teáskanál sütőpor

    A túrókrémhez:

    • 2 tasak expressz zselatinfix
    • 2 dl narancslé
    • 10 dkg cukor
    • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
    • 50 dkg sovány túró
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 narancs reszelt héja

    Valamint:

    • 1-2 narancs a díszítéshez

    Elkészítése:

    Az egész tojásokat felverjük robotgéppel kb 10 perc alatt, majd hozzáadjuk a cukrot, krémesre verjük, majd beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.

    A tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt formába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.

    A kihűlt piskótát összemorzsoljuk.

    A narancsléhez a cukrot és a fahéjat összekeverjük, kézi habverővel belekeverjük a zselatint, hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat.

    A tortaformát sütőpapírral kibéleljük és az összetört piskótát beletesszük, majd ráöntjük a narancsos krémet.

    Kb 6 órára hideg helyre tesszük, amíg megdermed.

    Tálaláskor narancsgerezdekkel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá