Narancsos túrótorta recept

Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
A tésztához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7,5 dkg cukor
- 7,5 dkg átszitált liszt
- fél teáskanál sütőpor
A túrókrémhez:
- 2 tasak expressz zselatinfix
- 2 dl narancslé
- 10 dkg cukor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 50 dkg sovány túró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 narancs reszelt héja
Valamint:
- 1-2 narancs a díszítéshez
Elkészítése:
Az egész tojásokat felverjük robotgéppel kb 10 perc alatt, majd hozzáadjuk a cukrot, krémesre verjük, majd beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt formába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
A kihűlt piskótát összemorzsoljuk.
A narancsléhez a cukrot és a fahéjat összekeverjük, kézi habverővel belekeverjük a zselatint, hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat.
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük és az összetört piskótát beletesszük, majd ráöntjük a narancsos krémet.
Kb 6 órára hideg helyre tesszük, amíg megdermed.
Tálaláskor narancsgerezdekkel díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »