Narancsos túrótorta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
A tésztához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7,5 dkg cukor
- 7,5 dkg átszitált liszt
- fél teáskanál sütőpor
A túrókrémhez:
- 2 tasak expressz zselatinfix
- 2 dl narancslé
- 10 dkg cukor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 50 dkg sovány túró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 narancs reszelt héja
Valamint:
- 1-2 narancs a díszítéshez
Elkészítése:
Az egész tojásokat felverjük robotgéppel kb 10 perc alatt, majd hozzáadjuk a cukrot, krémesre verjük, majd beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt formába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
A kihűlt piskótát összemorzsoljuk.
A narancsléhez a cukrot és a fahéjat összekeverjük, kézi habverővel belekeverjük a zselatint, hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat.
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük és az összetört piskótát beletesszük, majd ráöntjük a narancsos krémet.
Kb 6 órára hideg helyre tesszük, amíg megdermed.
Tálaláskor narancsgerezdekkel díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.