Narancsos túrótorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Narancsos túrótorta

Hozzávalók egy 20 cm-es formához:

A tésztához:

  • 3 tojás
  • 7,5 dkg cukor
  • 7,5 dkg átszitált liszt
  • fél teáskanál sütőpor

A túrókrémhez:

  • 2 tasak expressz zselatinfix
  • 2 dl narancslé
  • 10 dkg cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 50 dkg sovány túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs reszelt héja

Valamint:

  • 1-2 narancs a díszítéshez

Elkészítése:

Az egész tojásokat felverjük robotgéppel kb 10 perc alatt, majd hozzáadjuk a cukrot, krémesre verjük, majd beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.

A tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt formába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.

A kihűlt piskótát összemorzsoljuk.

A narancsléhez a cukrot és a fahéjat összekeverjük, kézi habverővel belekeverjük a zselatint, hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat.

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük és az összetört piskótát beletesszük, majd ráöntjük a narancsos krémet.

Kb 6 órára hideg helyre tesszük, amíg megdermed.

Tálaláskor narancsgerezdekkel díszítjük.