Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos répatorta recept

Narancsos répatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 dl olaj
    • 30 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 kk fahéj
    • 10 dkg dió
    • 40 dkg sáragarépa
    • 1 narancs

    Krém:

    • 20 dkg mascarpone
    • 1 dl habtejszín
    • 1 narancs
    • 5 ek porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A sárgarépát megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fahéjjal. A diót feldaraboljuk.

    A tojásokat kikeverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a répát, végül a lisztes keveréket és a diót forgatjuk bele. Ízesítjük egy kevés narancshéjjal, és a fél narancs levét is hozzákeverjük.

    Sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 fokos sütőben készre sütjük.

    A krémhez a tejszínt a vaníliás cukorral keményre felverjük. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, hozzáreszeljük a narancs héját, és beleforgatjuk a felvert habot. A már kihűlt tészta tetejére halmozzuk a krémet, és kócosra igazítjuk. Reszelt répával és narancs cikkekkel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá