Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Elkészítése:
A sárgarépát megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fahéjjal. A diót feldaraboljuk.
A tojásokat kikeverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a répát, végül a lisztes keveréket és a diót forgatjuk bele. Ízesítjük egy kevés narancshéjjal, és a fél narancs levét is hozzákeverjük.
Sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 fokos sütőben készre sütjük.
A krémhez a tejszínt a vaníliás cukorral keményre felverjük. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, hozzáreszeljük a narancs héját, és beleforgatjuk a felvert habot. A már kihűlt tészta tetejére halmozzuk a krémet, és kócosra igazítjuk. Reszelt répával és narancs cikkekkel díszítjük.