Narancsos répatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl olaj
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kk fahéj
  • 10 dkg dió
  • 40 dkg sáragarépa
  • 1 narancs

Krém:

  • 20 dkg mascarpone
  • 1 dl habtejszín
  • 1 narancs
  • 5 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A sárgarépát megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fahéjjal. A diót feldaraboljuk.

A tojásokat kikeverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a répát, végül a lisztes keveréket és a diót forgatjuk bele. Ízesítjük egy kevés narancshéjjal, és a fél narancs levét is hozzákeverjük.

Sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 fokos sütőben készre sütjük.

A krémhez a tejszínt a vaníliás cukorral keményre felverjük. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, hozzáreszeljük a narancs héját, és beleforgatjuk a felvert habot. A már kihűlt tészta tetejére halmozzuk a krémet, és kócosra igazítjuk. Reszelt répával és narancs cikkekkel díszítjük.