Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancskrémes torta recept

Narancskrémes torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 6 púpozott evőkanál liszt
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor

    A krémhez:

    • 5 dl tej
    • 6 evőkanál cukor
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 csomag (Bourbon) vaníliás cukor
    • 1 narancs reszelt héja
    • 2 dl 100%-os narancslé
    • 5 dl habtejszín
    • 1 csomag zselatin

    A díszítéshez:

    • narancs
    • kivi

    Elkészítése:
    A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verem. A tojás sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem, belevegyítem a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatom a habot is. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm, míg arany barna nem lesz a tészta.
    Mikor kihűlt, 2 lapba vágom.

    A krémhez a pudingport a tejjel, a narancslével és a cukorral folyamatos keveréssel besűrítve megfőzöm, reszelt narancshéjjal és vaníliás cukorral ízesítem. Ha kihűlt a krém óvatosan beleforgatom a keményre vert tejszínhabot.
    A zselatint 1 dl narancslében elkeverem, majd kis lángon állandó keveréssel áttetszőre feloldom. Hozzáadok 3-4 evőkanálnyi krémet, elkeverem, majd a többi krémhez adom, és óvatosan átkevergetem. Ne törjük össze, óvatosan! :)
    A piskótát megtöltöm a krémmel, kívülről is bevonom a tortát, végül naranccsal és kivivel díszítem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá