Hozzávalók:
A piskótához:
A krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítése:
A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verem. A tojás sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem, belevegyítem a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatom a habot is. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm, míg arany barna nem lesz a tészta.
Mikor kihűlt, 2 lapba vágom.
A krémhez a pudingport a tejjel, a narancslével és a cukorral folyamatos keveréssel besűrítve megfőzöm, reszelt narancshéjjal és vaníliás cukorral ízesítem. Ha kihűlt a krém óvatosan beleforgatom a keményre vert tejszínhabot.
A zselatint 1 dl narancslében elkeverem, majd kis lángon állandó keveréssel áttetszőre feloldom. Hozzáadok 3-4 evőkanálnyi krémet, elkeverem, majd a többi krémhez adom, és óvatosan átkevergetem. Ne törjük össze, óvatosan! :)
A piskótát megtöltöm a krémmel, kívülről is bevonom a tortát, végül naranccsal és kivivel díszítem.