Narancskrémes torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag (Bourbon) vaníliás cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 dl 100%-os narancslé
  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatin

A díszítéshez:

  • narancs
  • kivi

Elkészítése:
A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verem. A tojás sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem, belevegyítem a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatom a habot is. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm, míg arany barna nem lesz a tészta.
Mikor kihűlt, 2 lapba vágom.

A krémhez a pudingport a tejjel, a narancslével és a cukorral folyamatos keveréssel besűrítve megfőzöm, reszelt narancshéjjal és vaníliás cukorral ízesítem. Ha kihűlt a krém óvatosan beleforgatom a keményre vert tejszínhabot.
A zselatint 1 dl narancslében elkeverem, majd kis lángon állandó keveréssel áttetszőre feloldom. Hozzáadok 3-4 evőkanálnyi krémet, elkeverem, majd a többi krémhez adom, és óvatosan átkevergetem. Ne törjük össze, óvatosan! :)
A piskótát megtöltöm a krémmel, kívülről is bevonom a tortát, végül naranccsal és kivivel díszítem.