Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancs torta recept

Narancs torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
    Piskóta:

    • 12 dkg liszt
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 1 kk sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 0,5 dl olaj
    • 10 dkg tejföl
    • 1 tk vanília esszencia
    • 4 dkg kakaópor

    Krém:

    • 25 dkg mascarpone
    • 500 ml habtejszín
    • 1 tasak zselatinfix
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 4 nagy narancs

    Máz:

    • 1 tasak tortazselé (színtelen)
    • narancssárga ételfesték
    • 4-5 kanál narancslekvár

    Elkészítése:

    A cukrot habosra kevertem a tojással, hozzáadtam az olajat, a tejfölt és a vaníliát. A lisztet elkevertem a kakaóval, a sütőporral, szódabikarbónával és a tojásos keverékhez szitáltam.

    Belesimítottam egy sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütöttem kb 20-25 perc alatt.

    A habtejszínt kemény habbá vertem a zselatinfixszel. A krémsajtot kikevertem a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a felvert habtejszínt, melyből hagytam egy keveset a torta díszítésére.

    A megsült piskótát visszatettem a kapcsos formába, melyet megkentem a lekvárral, erre kentem a krémből keveset. A torta karima mentén vékonyra szeletelt fél narancs szeleteket tettem, hogy érjék egymást, majd krémmel stabilizáltem, megszórtam felkockázott naranccsal, ismét krémet tettem, szépen elsimítottam a tetejét.

    A felszeletelt narancsokkal kiraktama torta tetejét és leöntöttem a tortazselével, amelyet egy kis narancssárga festékkel megfestettem. Szilárdulás után díszíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá