Narancs torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
Piskóta:

  • 12 dkg liszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 kk sütőpor
  • 1 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 0,5 dl olaj
  • 10 dkg tejföl
  • 1 tk vanília esszencia
  • 4 dkg kakaópor

Krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 500 ml habtejszín
  • 1 tasak zselatinfix
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 nagy narancs

Máz:

  • 1 tasak tortazselé (színtelen)
  • narancssárga ételfesték
  • 4-5 kanál narancslekvár

Elkészítése:

A cukrot habosra kevertem a tojással, hozzáadtam az olajat, a tejfölt és a vaníliát. A lisztet elkevertem a kakaóval, a sütőporral, szódabikarbónával és a tojásos keverékhez szitáltam.

Belesimítottam egy sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütöttem kb 20-25 perc alatt.

A habtejszínt kemény habbá vertem a zselatinfixszel. A krémsajtot kikevertem a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a felvert habtejszínt, melyből hagytam egy keveset a torta díszítésére.

A megsült piskótát visszatettem a kapcsos formába, melyet megkentem a lekvárral, erre kentem a krémből keveset. A torta karima mentén vékonyra szeletelt fél narancs szeleteket tettem, hogy érjék egymást, majd krémmel stabilizáltem, megszórtam felkockázott naranccsal, ismét krémet tettem, szépen elsimítottam a tetejét.

A felszeletelt narancsokkal kiraktama torta tetejét és leöntöttem a tortazselével, amelyet egy kis narancssárga festékkel megfestettem. Szilárdulás után díszíthető.