Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
Piskóta:
Krém:
Máz:
Elkészítése:
A cukrot habosra kevertem a tojással, hozzáadtam az olajat, a tejfölt és a vaníliát. A lisztet elkevertem a kakaóval, a sütőporral, szódabikarbónával és a tojásos keverékhez szitáltam.
Belesimítottam egy sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütöttem kb 20-25 perc alatt.
A habtejszínt kemény habbá vertem a zselatinfixszel. A krémsajtot kikevertem a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a felvert habtejszínt, melyből hagytam egy keveset a torta díszítésére.
A megsült piskótát visszatettem a kapcsos formába, melyet megkentem a lekvárral, erre kentem a krémből keveset. A torta karima mentén vékonyra szeletelt fél narancs szeleteket tettem, hogy érjék egymást, majd krémmel stabilizáltem, megszórtam felkockázott naranccsal, ismét krémet tettem, szépen elsimítottam a tetejét.
A felszeletelt narancsokkal kiraktama torta tetejét és leöntöttem a tortazselével, amelyet egy kis narancssárga festékkel megfestettem. Szilárdulás után díszíthető.