Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancs krémes torta recept

Narancs krémes torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Csokis tortalap:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 19 dkg cukor
    • 19 dkg finomliszt
    • 0,75 dl olaj
    • 0,75 meleg víz
    • 1 cs sütőpor
    • 2 ek kakaó
    • 3 kupak csokoládé eszencia (kihagyható)
    • kevés tört csoki, akár otthon fellelhető maradék csokikból

    Krém:

    • 1 csomag vaníliás puding
    • 3 dl tej
    • 15 dkg cukor
    • 1 narancs reszelt héja és leve
    • 10 dkg margarin, vagy vaj

    Külső krém borítás (vajkrém):

    • 12.5 dkg margarin
    • 250 g porcukor
    • 2 ek  forró víz
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 kupak vérnarancs eszencia (kihagyható, viszont szép színt ad)
    • 2 kupak sárga ételfesték (Folyékony)

    Külső borítás:

    • 1,5 cs babapiskóta
    • kb  1 1/2 m-nyi selyemszalag
    • 1 narancs a díszítéshez

    Elkészítése:

    A tortalap elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt (24-es, vagy 26-os) tortaformában tűpróbáig sütjük. (A torta forma alját rajzoljuk körbe a sütőpapíron, vágjuk ki és így könnyedén belemegy a forma aljába.)

    A krém elkészítése:

    Kevés tejben kikeverjük a cukrot és a pudingot, majd a maradék tejjel együtt a egy lábasba öntjük. Belereszeljük a narancs héját és belefacsarjuk a levét, majd beletesszük a vérnarancs eszenciát.  Sűrűn kevergetve, takarék lángon készre főzzük, majd kihűtjük. Ha kihűlt a puha vajat géppel beledolgozzuk, hogy selymes állaga legyen.

    A külső krém borítás:

    A margarint jól kikeverjük, majd hozzászitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és jól összedolgozzuk. Legalább 10 percig keverjük a géppel.  A folyadékokat/színezőt közben hozzáadhatjuk de, ha virágdíszt vagy szöveget is szeretnék a tortára készíteni belőle, akkor kevesebb folyadékot adjunk hozzá, mert úgy könnyebben dolgozhatunk vele ill. az esetben osszuk két részre.

    A torta összeállítása:

    A torta lapot tortacsipkére és egy megfelelő tálcára tesszük. A szélei alá papírcsíkot vágunk, hogy ne kenjük össze a csipkét. A lapot kettévágjuk és megkenjük a pudingos – narancsos krémmel. Ráhelyezzük a tetejét és egyenletesen befedjük a vajrémmel, a tetejét és az oldalát is. A maradék vajkrémet habzsákba töltjük és ízlés szerint díszítjük a torta tetejét, narancs szeletekkel kombinálva.

    A torta oldalát, kívülről befedjük a babapiskótával, majd végezetül szalaggal körbekötjük.

    Tipp:

    Kislányom másik, fondant tortájáról csentünk virág díszt, így az került a tetejére és két ballagó figurával is feldobtuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá