Hozzávalók:
Csokis tortalap:
Krém:
Külső krém borítás (vajkrém):
Külső borítás:
Elkészítése:
A tortalap elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt (24-es, vagy 26-os) tortaformában tűpróbáig sütjük. (A torta forma alját rajzoljuk körbe a sütőpapíron, vágjuk ki és így könnyedén belemegy a forma aljába.)
A krém elkészítése:
Kevés tejben kikeverjük a cukrot és a pudingot, majd a maradék tejjel együtt a egy lábasba öntjük. Belereszeljük a narancs héját és belefacsarjuk a levét, majd beletesszük a vérnarancs eszenciát. Sűrűn kevergetve, takarék lángon készre főzzük, majd kihűtjük. Ha kihűlt a puha vajat géppel beledolgozzuk, hogy selymes állaga legyen.
A külső krém borítás:
A margarint jól kikeverjük, majd hozzászitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és jól összedolgozzuk. Legalább 10 percig keverjük a géppel. A folyadékokat/színezőt közben hozzáadhatjuk de, ha virágdíszt vagy szöveget is szeretnék a tortára készíteni belőle, akkor kevesebb folyadékot adjunk hozzá, mert úgy könnyebben dolgozhatunk vele ill. az esetben osszuk két részre.
A torta összeállítása:
A torta lapot tortacsipkére és egy megfelelő tálcára tesszük. A szélei alá papírcsíkot vágunk, hogy ne kenjük össze a csipkét. A lapot kettévágjuk és megkenjük a pudingos – narancsos krémmel. Ráhelyezzük a tetejét és egyenletesen befedjük a vajrémmel, a tetejét és az oldalát is. A maradék vajkrémet habzsákba töltjük és ízlés szerint díszítjük a torta tetejét, narancs szeletekkel kombinálva.
A torta oldalát, kívülről befedjük a babapiskótával, majd végezetül szalaggal körbekötjük.
Kislányom másik, fondant tortájáról csentünk virág díszt, így az került a tetejére és két ballagó figurával is feldobtuk.