Nagyon csokis dobostorta recept

Hozzávalók egy 16 cm-es formához:
Tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 ek cukor
- 3 ek liszt
- 2 ek kakaópor
Krémhez:
- 4 dl habtejszín
- 20 dkg cukor
- 20 dkg kakaópor
- 15 dkg margarin
- 30 dkg olvasztott étcsoki
Karamell tetőhöz:
- 15 dkg porcukor
- 4 ek víz
- 2 tk margarin
- 2 tk ecet
Elkészítése:
A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kihabosítjuk a cukorral. Hozzákeverjük a lisztet, kakaóport és két kanálnyit a felvert fehérjéből.
A fehérjét spatulával óvatosan a sárgájás részhez öntjük és vigyázva összekeverjük, hogy ne törjön össze a hab.
16 cm-es bélelt kapcsos formába töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük tűpróbáig. Ezután rácson teljesen hagyjuk kihűlni. Kicsi, de szép, magas tésztát fogunk kapni.
Miután a tészta teljesen kihűlt 5 vékony lapra vágjuk.
A krémhez tejszínt a cukorral összeforraljuk, majd a lángról levéve belekeverjük a kakaóport. Időnként megkevergetve hagyjuk langyosra hűlni. Amikor már langyos, hozzáadjuk a margarint és simára keverjük vele.
A csokoládét apróra tördelve gőz felett megolvasztjuk és apránként hozzákanalazzuk a tejszínes keveréket. Ezután hűtőben hagyjuk megdermedni kb egy órán át.
Ha ezután nagyon hígnak találjuk a krémet, adjunk még hozzá nyugodtan több olvasztott csokoládét és kakaóport, mert sajnos nem minden tejszín nyújtja ugyanazt az állagot, ezt már megfigyeltem.
Rétegezzünk négy piskótát a krémmel, majd a maradékkal bevonjuk a tortánkat.
A karamell tetőhöz az ötödik tortalapunkat fogjuk felhasználni. A karamellhez összeforraljuk a porcukrot a vízzel, margarinnal, ecettel közepes lángon és kevergetve aranyszínűre karamellizáljuk.
A piskótalapot sütőpapírral bélelt, tepsi fölé helyezett rácsra tesszük, majd a karamellt a közepére csurgatjuk és gyors mozdulatokkal spatulával elegyengetjük rajta.
10. Forró vizes vagy vajazott késsel gyors mozdulatokkal felcikkezzük a karamelles körlapunkat, széthúzzuk és hagyjuk pár pillanat alatt megszilárdulni.
A karamelles cikkekkel, maradék csokikrémmel, reszelt étcsokoládéval díszítjük a tortánkat. Fogyasztás előtt legalább két órán át hűtjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »