Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mozart szelet recept

Mozart szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg kakaópor
    • 10 dkg cukor
    • 12 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • fél dl étolaj
    • 3 kanál víz

    A krém hozzávalói

    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dl tej
    • 2 kanál liszt
    • 10 dkg cukor
    • 1 doboz mascarpone
    • 20 dkg mogyorókrém
    • 20 deka marcipán
    • mandula aroma

    A felső lapra

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 10 dkg cukor
    • mandula aroma

    Elkészítése:

    A hozzávalókból csokis piskótát sütök és 3 egyenlő részre vágom.

    A 3 tojást a tejjel, a liszttel és a cukorral kikeverem, majd állandó kevergetés mellet kis lángon besűrítem. Amikor kihűlt hozzáadom a mascarponét, egy pici mandula aromát és habosra keverem.

    A mogyorókrémet az alsó lapra kenem, a mandulaaromával összekevert marcipánt vékonyra nyújtom és a mogyoró krémre simítom. Erre jöhet a krém, majd a másik lap. A második lapot is megkenem a krémmel, majd ráteszem a harmadikat. 1 tojás fehérjét 10 dkg cukorral és egy kevés mandula aromával gőz felett felverek, majd a sütemény tetejére kenem. Olvasztott csokival díszítem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá