Mozart szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 egész tojás
  • 2 dkg kakaópor
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • fél dl étolaj
  • 3 kanál víz

A krém hozzávalói

  • 3 egész tojás
  • 4 dl tej
  • 2 kanál liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 doboz mascarpone
  • 20 dkg mogyorókrém
  • 20 deka marcipán
  • mandula aroma

A felső lapra

  • 1 tojás fehérje
  • 10 dkg cukor
  • mandula aroma

Elkészítése:

A hozzávalókból csokis piskótát sütök és 3 egyenlő részre vágom.

A 3 tojást a tejjel, a liszttel és a cukorral kikeverem, majd állandó kevergetés mellet kis lángon besűrítem. Amikor kihűlt hozzáadom a mascarponét, egy pici mandula aromát és habosra keverem.

A mogyorókrémet az alsó lapra kenem, a mandulaaromával összekevert marcipánt vékonyra nyújtom és a mogyoró krémre simítom. Erre jöhet a krém, majd a másik lap. A második lapot is megkenem a krémmel, majd ráteszem a harmadikat. 1 tojás fehérjét 10 dkg cukorral és egy kevés mandula aromával gőz felett felverek, majd a sütemény tetejére kenem. Olvasztott csokival díszítem.