Mokkakrém torta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 170 g étcsoki
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g cukor
- 70 g liszt
Krém:
- 5 dl habtejszín
- 50 g kakaópor
- 2 kávéskanál instant kávé
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 150-160 fokra, hőlégkeverésen.
Lereszeljük vagy robotgépben finomra őröljük a csokit.
A tojásokat szétválasztjuk. Egy tálban kemény habbá verjük a tojások fehérjét. Egy másik tálba beletesszük a tojások sárgáját és a cukrot és robotgéppel kb 5 percig kell kavarni, hogy a massza kifehéredjen.
Utána hozzáadjuk a lisztet, a reszelt csokit, majd beleforgatjuk a tojáshabot.
A masszát beletesszük egy 23 cm átmérőjű tortaformába, amit nem kell kikenni. Addig sütjük, amíg a torta teteje rugalmasan visszaugrik, ha megnyomjuk. Ez kb 40-45 percet jelent. A megsült tésztát fémrácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl elkészítjük a tölteléket. Beletesszük egy tálba a habtejszínt, a kakaóport és az instant kávét és kemény habbá verjük. Negyedét külön tesszük a díszítéshez.
A kihűlt tésztát recés késsel 3 lapra vágjuk.
Az első lapot megkenjük a mokkakrém egynegyedével és így folytatjuk a rétegezést. A torta tetejét és oldalát vékonyan megkenjük a mokkakrémmel. Tetszés szerint díszítjük.