Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mokkakrém torta recept

Mokkakrém torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 170 g étcsoki
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 g cukor
    • 70 g liszt

    Krém:

    • 5 dl habtejszín
    • 50 g kakaópor
    • 2 kávéskanál instant kávé

    Elkészítése:

    Előmelegítjük a sütőt 150-160 fokra, hőlégkeverésen.

    Lereszeljük vagy robotgépben finomra őröljük a csokit.

    A tojásokat szétválasztjuk. Egy tálban kemény habbá verjük a tojások fehérjét. Egy másik tálba beletesszük a tojások sárgáját és a cukrot és robotgéppel kb 5 percig kell kavarni, hogy a massza kifehéredjen.

    Utána hozzáadjuk a lisztet, a reszelt csokit, majd beleforgatjuk a tojáshabot.

    A masszát beletesszük egy 23 cm átmérőjű tortaformába, amit nem kell kikenni. Addig sütjük, amíg a torta teteje rugalmasan visszaugrik, ha megnyomjuk. Ez kb 40-45 percet jelent. A megsült tésztát fémrácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.

    Amíg hűl elkészítjük a tölteléket. Beletesszük egy tálba a habtejszínt, a kakaóport és az instant kávét és kemény habbá verjük. Negyedét külön tesszük a díszítéshez.

    A kihűlt tésztát recés késsel 3 lapra vágjuk.

    Az első lapot megkenjük a mokkakrém egynegyedével és így folytatjuk a rétegezést. A torta tetejét és oldalát vékonyan megkenjük a mokkakrémmel. Tetszés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá