Mokkakrém torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 170 g étcsoki
  • 8 tojás
  • 100 g cukor
  • 70 g liszt

Krém:

  • 5 dl habtejszín
  • 50 g kakaópor
  • 2 kávéskanál instant kávé

Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 150-160 fokra, hőlégkeverésen.

Lereszeljük vagy robotgépben finomra őröljük a csokit.

A tojásokat szétválasztjuk. Egy tálban kemény habbá verjük a tojások fehérjét. Egy másik tálba beletesszük a tojások sárgáját és a cukrot és robotgéppel kb 5 percig kell kavarni, hogy a massza kifehéredjen.

Utána hozzáadjuk a lisztet, a reszelt csokit, majd beleforgatjuk a tojáshabot.

A masszát beletesszük egy 23 cm átmérőjű tortaformába, amit nem kell kikenni. Addig sütjük, amíg a torta teteje rugalmasan visszaugrik, ha megnyomjuk. Ez kb 40-45 percet jelent. A megsült tésztát fémrácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl elkészítjük a tölteléket. Beletesszük egy tálba a habtejszínt, a kakaóport és az instant kávét és kemény habbá verjük. Negyedét külön tesszük a díszítéshez.

A kihűlt tésztát recés késsel 3 lapra vágjuk.

Az első lapot megkenjük a mokkakrém egynegyedével és így folytatjuk a rétegezést. A torta tetejét és oldalát vékonyan megkenjük a mokkakrémmel. Tetszés szerint díszítjük.