Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mojito torta recept

Mojito torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg barna cukor
    • 5 dkg keményítő
    • 1 kk sütőpor
    • 15 dkg liszt

    Krém:

    • 6 lap zselatin
    • 5 dl tejszín
    • 1 tasak habfix
    • 25 dkg mascarpone
    • 5 lime
    • 2 csokor mentalevél
    • 25 dkg barna cukor
    • 1,5 dl fehér rum

    Elkészítése:

    Piskóta készítése:

    A tojásokat a cukorral 7-8 perc alatt robotgéppel sűrű, világos habbá verjük.
    A keményítőt elkeverjük a liszttel és a sütőporral, majd beleforgatjuk a tojásos masszába.
    Kivajazott, 26 cm-es átmérőjű tortaformába öntjük, és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.

    Krém készítése:

    A zselatint vízbe áztatjuk.
    Felverjük a tejszínt a habfixálóval, majd a mascarponéval összekeverjük.

    A lime-okat megmossuk, 3 héját lereszeljük, 5 levét pedig kifacsarjuk. A menta leveleit lecsipegetjük, a bóbitákat díszítésre félrerakjuk.. A nagyobb leveleket apróra vágjuk.

    A barna cukrot a lime levével elkeverjük egy lábasban, felmelegítjük, míg elolvad a cukor. A zselatint felolvasztjuk benne. Ha kihűlt, hozzáadjuk a mentát és a lime reszelt héját, majd beleforgatjuk a mascarponés krémbe.

    Összeállítás:

    A piskótát 3 felé vágjuk, rummal meglocsoljuk a lapokat, és fél órát pihentetjük.

    Megtöltjük a krémmel, külsejére is kenünk, díszíthetjük a mentabóbitákkal, és filézett lime gerezdekkel.

    Tipp:

    Nagyon friss és üde, főleg egy meleg nyári napon :) Aki szereti a Mojito-t mint koktél, annak csak ajánlani tudom ezt a tortát :)

    A mojito torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 271 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 28 g
    Zsír: 13 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá