Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral 7-8 perc alatt robotgéppel sűrű, világos habbá verjük.
A keményítőt elkeverjük a liszttel és a sütőporral, majd beleforgatjuk a tojásos masszába.
Kivajazott, 26 cm-es átmérőjű tortaformába öntjük, és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.
A zselatint vízbe áztatjuk.
Felverjük a tejszínt a habfixálóval, majd a mascarponéval összekeverjük.
A lime-okat megmossuk, 3 héját lereszeljük, 5 levét pedig kifacsarjuk. A menta leveleit lecsipegetjük, a bóbitákat díszítésre félrerakjuk.. A nagyobb leveleket apróra vágjuk.
A barna cukrot a lime levével elkeverjük egy lábasban, felmelegítjük, míg elolvad a cukor. A zselatint felolvasztjuk benne. Ha kihűlt, hozzáadjuk a mentát és a lime reszelt héját, majd beleforgatjuk a mascarponés krémbe.
A piskótát 3 felé vágjuk, rummal meglocsoljuk a lapokat, és fél órát pihentetjük.
Megtöltjük a krémmel, külsejére is kenünk, díszíthetjük a mentabóbitákkal, és filézett lime gerezdekkel.
Nagyon friss és üde, főleg egy meleg nyári napon :) Aki szereti a Mojito-t mint koktél, annak csak ajánlani tudom ezt a tortát :)