Mojito torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 5 tojás
  • 15 dkg barna cukor
  • 5 dkg keményítő
  • 1 kk sütőpor
  • 15 dkg liszt

Krém:

  • 6 lap zselatin
  • 5 dl tejszín
  • 1 tasak habfix
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 lime
  • 2 csokor mentalevél
  • 25 dkg barna cukor
  • 1,5 dl fehér rum

Elkészítése:

Piskóta készítése:

A tojásokat a cukorral 7-8 perc alatt robotgéppel sűrű, világos habbá verjük.
A keményítőt elkeverjük a liszttel és a sütőporral, majd beleforgatjuk a tojásos masszába.
Kivajazott, 26 cm-es átmérőjű tortaformába öntjük, és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.

Krém készítése:

A zselatint vízbe áztatjuk.
Felverjük a tejszínt a habfixálóval, majd a mascarponéval összekeverjük.

A lime-okat megmossuk, 3 héját lereszeljük, 5 levét pedig kifacsarjuk. A menta leveleit lecsipegetjük, a bóbitákat díszítésre félrerakjuk.. A nagyobb leveleket apróra vágjuk.

A barna cukrot a lime levével elkeverjük egy lábasban, felmelegítjük, míg elolvad a cukor. A zselatint felolvasztjuk benne. Ha kihűlt, hozzáadjuk a mentát és a lime reszelt héját, majd beleforgatjuk a mascarponés krémbe.

Összeállítás:

A piskótát 3 felé vágjuk, rummal meglocsoljuk a lapokat, és fél órát pihentetjük.

Megtöltjük a krémmel, külsejére is kenünk, díszíthetjük a mentabóbitákkal, és filézett lime gerezdekkel.

Tipp:

Nagyon friss és üde, főleg egy meleg nyári napon :) Aki szereti a Mojito-t mint koktél, annak csak ajánlani tudom ezt a tortát :)