Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Micimackó torta recept

Micimackó torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 6 evőkanál víz
    • 30 dkg cukor
    • 1,5 csomag sütőpor
    • 22,5 dkg liszt
    • 1,5 evőkanál kakaó
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje felvert habja

    Krémhez:

    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál liszt
    • 20 dkg porcukor
    • 3 dl tej
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg vaj
    • kevés rum ízű aroma

    Fondanthoz:
    (a torta nyújtható bevonatához)

    • 80 dkg porcukor
    • 1 evőkanál zselatin
    • 2 evőkanál méz
    • 6 evőkanál margarin
    • ételszínezékek (sárga, zöld, piros)

    Elkészítés:
    Krém elkészítése:
    2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel és a porcukorral, valamint 2-3 evőkanál tejjel. Hozzákeverjük a kakaóport, felöntjük a vaníliás cukorral felfőzött 2 dl tejjel, majd állandóan kevergetve, kis lángon sűrű krémmé főzzük. Tűzről levéve belemorzsoljuk a vajat, hozzáadunk kevés rumaromát és kihűlésig kevergetjük. Addigra már sűrű kemény krém lesz belőle.

    Piskóta elkészítése:
    A piskóta hozzávalóiból megsütjük a torta tésztáját. Egyszerűen normális téglalap alakú tepsiben sütöttem meg a tésztát. A Micimackó formát úgy nyertem el, hogy egy előzőleg kinyomtatott lapról kivágtam a formát, ráhelyeztem a megsült tésztára, majd körbevágtam. Ha ezzel is elkészültünk, tölthetjük a tésztát, az előbb leírt krémmel.
    Ha betöltöttük a tortát, hagyjuk kicsit összeérni, majd nekiláthatunk a bevonásának.

    Fondant elkészítése:
    Átszitáljuk a porcukrot, majd egy lyukat képezünk a közepére. A zselatint kevés vízzel összekeverjük. Egy lábosban kb 2 ujjnyi vizet felmelegítünk, és amikor már forr, rátesszük gőz fölött főzni a zselatint. Addig főzzük, amíg az teljesen fel nem olvad. Ha már teljesen felolvadt, hozzáadjuk a mézet és a margarint. Addig keverjük, míg a margarin teljesen feloldódik benne. A zselatinos masszát hozzáadjuk a porcukorhoz és összedolgozzuk. Annyi porcukrot gyúrjunk még bele, hogy egynemű legyen a masszánk. Ha kész, kisebb részekre osztjuk és megszínezzük az ételszínezőkkel.  Kinyújtjuk,  a formáknak megfelelően vágjuk, formázzuk és mehet is a tortára. Ha nem használjuk fel az összes masszát azonnal, a maradékot frissen tartó fóliába csomagolhatjuk, hogy ne száradjon ki. Így a későbbiekben még felhasználható lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá