Micimackó torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 tojás sárgája
  • 6 evőkanál víz
  • 30 dkg cukor
  • 1,5 csomag sütőpor
  • 22,5 dkg liszt
  • 1,5 evőkanál kakaó
  • 6 tojásfehérje felvert habja

Krémhez:

  • 2 egész tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • kevés rum ízű aroma

Fondanthoz:
(a torta nyújtható bevonatához)

  • 80 dkg porcukor
  • 1 evőkanál zselatin
  • 2 evőkanál méz
  • 6 evőkanál margarin
  • ételszínezékek (sárga, zöld, piros)

Elkészítés:
Krém elkészítése:
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel és a porcukorral, valamint 2-3 evőkanál tejjel. Hozzákeverjük a kakaóport, felöntjük a vaníliás cukorral felfőzött 2 dl tejjel, majd állandóan kevergetve, kis lángon sűrű krémmé főzzük. Tűzről levéve belemorzsoljuk a vajat, hozzáadunk kevés rumaromát és kihűlésig kevergetjük. Addigra már sűrű kemény krém lesz belőle.

Piskóta elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból megsütjük a torta tésztáját. Egyszerűen normális téglalap alakú tepsiben sütöttem meg a tésztát. A Micimackó formát úgy nyertem el, hogy egy előzőleg kinyomtatott lapról kivágtam a formát, ráhelyeztem a megsült tésztára, majd körbevágtam. Ha ezzel is elkészültünk, tölthetjük a tésztát, az előbb leírt krémmel.
Ha betöltöttük a tortát, hagyjuk kicsit összeérni, majd nekiláthatunk a bevonásának.

Fondant elkészítése:
Átszitáljuk a porcukrot, majd egy lyukat képezünk a közepére. A zselatint kevés vízzel összekeverjük. Egy lábosban kb 2 ujjnyi vizet felmelegítünk, és amikor már forr, rátesszük gőz fölött főzni a zselatint. Addig főzzük, amíg az teljesen fel nem olvad. Ha már teljesen felolvadt, hozzáadjuk a mézet és a margarint. Addig keverjük, míg a margarin teljesen feloldódik benne. A zselatinos masszát hozzáadjuk a porcukorhoz és összedolgozzuk. Annyi porcukrot gyúrjunk még bele, hogy egynemű legyen a masszánk. Ha kész, kisebb részekre osztjuk és megszínezzük az ételszínezőkkel.  Kinyújtjuk,  a formáknak megfelelően vágjuk, formázzuk és mehet is a tortára. Ha nem használjuk fel az összes masszát azonnal, a maradékot frissen tartó fóliába csomagolhatjuk, hogy ne száradjon ki. Így a későbbiekben még felhasználható lesz.