Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-fahéjas almatorta recept

Mézes-fahéjas almatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához (egy 24 cm-es formához):

    • 250 g liszt
    • 150 g vaj vagy margarin
    • 36 g cukor
    • 2-3 ek hideg víz
    • csipet só

    A töltelékhez:

    • 750 g hámozott alma
    • 1 citrom
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 2 ek méz
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 3 ek sárgabaracklekvár

    Elkészítése:

    A tészta alapanyagait összegyúrjuk és egy órát a hűtőben pihentetjük.

    Közben elkészítjük a tölteléket. Az almát apróbb kockákra vágjuk, feltesszük egy lábasban párolni a mézzel, belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a reszelt héját, az őrölt fahéjat. Amikor kihűlt, hozzákeverjük az étkezési keményítőt.

    A tortaformát kibéleljük sütőzsírpapírral, a tészta kétharmadát kinyújtjuk és úgy helyezzük bele a formába, hogy a forma tetejéig érjen a tészta. Beleöntjük a kihűlt almát és a tetejét befedjük a maradék tésztával, ízlés szerint díszíthetjük.

    A sütemény tetejét szurkáljuk meg vagy nyílást hagyjunk, hogy a gőz sütés közben távozhasson. 180 fokon szép pirosra sütjük A megsült torta tetejét még forrón, lekvárral lekenjük. A formában hűtjük ki, ha kihűlt, levehetjük a kapcsos részt.

    Nagyon finom, omlós, szaftos és üdítően savanykás. Ajánlom nagyon az oldal látogatóinak. Elkészítése pedig szórakoztató és kreatív feladat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá