Hozzávalók:
A tésztához (egy 24 cm-es formához):
A töltelékhez:
Elkészítése:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és egy órát a hűtőben pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. Az almát apróbb kockákra vágjuk, feltesszük egy lábasban párolni a mézzel, belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a reszelt héját, az őrölt fahéjat. Amikor kihűlt, hozzákeverjük az étkezési keményítőt.
A tortaformát kibéleljük sütőzsírpapírral, a tészta kétharmadát kinyújtjuk és úgy helyezzük bele a formába, hogy a forma tetejéig érjen a tészta. Beleöntjük a kihűlt almát és a tetejét befedjük a maradék tésztával, ízlés szerint díszíthetjük.
A sütemény tetejét szurkáljuk meg vagy nyílást hagyjunk, hogy a gőz sütés közben távozhasson. 180 fokon szép pirosra sütjük A megsült torta tetejét még forrón, lekvárral lekenjük. A formában hűtjük ki, ha kihűlt, levehetjük a kapcsos részt.
Nagyon finom, omlós, szaftos és üdítően savanykás. Ajánlom nagyon az oldal látogatóinak. Elkészítése pedig szórakoztató és kreatív feladat.