Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Méteres kalács torta recept

Méteres kalács torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 x 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 x 6 ek liszt
    • 2 x 6 ek cukor
    • 2 ek kakaópor
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 3 csomag puncs ízű pudingpor
    • 9 dl tej
    • 25 dkg vaj
    • 1 üveg rum aroma
    • 5 ek cukor

    Máz:

    • 14 ek víz
    • 14 ek cukor
    • 6 ek kakaópor
    • 20 dkg vaj

    Elkészítés:

    Piskóta készítése:

    Sárga piskóta:

    6 tojást szétválasztunk, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A cukros tojássárgához hozzákeverjük a fél csomag sütőporral elkevert 6 ek lisztet, majd beleforgatjuk óvatosan a kemény tojáshabot.

    Egy kapcsos, 24 cm-es tortaformát vajjal vékonyan kikenünk, majd liszttel beszórjuk. A formába öntjük a tésztát, és 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

    Barna piskóta:

    6 tojást szétválasztunk, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk. A fehérjét kemény habbá verjük.

    A cukros tojássárgához hozzákeverjük a fél csomag sütőporral és a 2 ek kakaóporral elkevert 6 ek lisztet, majd beleforgatjuk óvatosan a kemény tojáshabot.

    Egy kapcsos, 24 cm-es tortaformát vajjal vékonyan kikenünk, majd liszttel beszórjuk. A formába öntjük a tésztát, és 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

    A piskótákat hagyjuk teljesen kihűlni, majd mindegyiket vágjuk 2 egyforma lapra. Így lesz 2 sárga és 2 kakaós lapunk.

    Krém készítése:

    A pudingport a cukorral elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadva a tejet csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a rum aromát és félretesszük hűlni. Ha legalább langyosra hűlt, hozzákeverjük a vajat. Jól kihabosítjuk.

    Egy sárga lapot megkenünk krémmel, ráteszünk egy barna piskótalapot, újra krém, újra lap. Így folytatjuk addig, amíg el nem fogy a krém és a piskóta is.

    Máz készítése:

    Egy edénybe vizet teszünk, és melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a cukrot, és addig főzzük a szirupot, amíg a cukor el nem olvad. Ekkor lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a kakaót és a vajat, majd addig keverjük, amíg a vaj el nem olvad benne.

    A torta tetejét és oldalát is bekenjük a mázzal. Tetszés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá