Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes torta recept

Meggyes torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-3 ek víz (tojás nagyságától függően)
    • 12 dkg cukor
    • 10 dkg liszt
    • fél cs sütőpor

    Meggyes krém:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3 dl meggylé
    • 5 dkg cukor
    • 60 dkg magozott meggy

    Vaníliás krém:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 10 dkg cukor
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:
    A tojások sárgáját kikeverjük 2-3 ek vízzel, hozzáadjuk a cukrot és a liszttel elkevert sütőport. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tojásos-vizes keverékbe. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk/zsírozunk, lisztezünk és 180 fokon 30 perc alatt megsütjük a piskótát. Amíg sül elkészítjük a meggyes krémet. A pudingot a cukorral felfőzzük a meggy levében. Ha besűrűsödött akkor hozzáadjuk a meggyet. Ha a piskóta kihűlt rákenjük a meggyes krémet, hűtőbe tesszük. A vaníliás krémhez a pudingot a cukorral felfőzzük a tejben, ha kihűlt akkor hozzádolgozzuk a vajat is. Nyomózsákba töltjük és a meggyes krém tetejére nyomjuk, majd újra visszatesszük a hűtőbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá