Meggyes torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Meggyes torta

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 2 tojás
  • 2-3 ek víz (tojás nagyságától függően)
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • fél cs sütőpor

Meggyes krém:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 dl meggylé
  • 5 dkg cukor
  • 60 dkg magozott meggy

Vaníliás krém:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük 2-3 ek vízzel, hozzáadjuk a cukrot és a liszttel elkevert sütőport. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tojásos-vizes keverékbe. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk/zsírozunk, lisztezünk és 180 fokon 30 perc alatt megsütjük a piskótát. Amíg sül elkészítjük a meggyes krémet. A pudingot a cukorral felfőzzük a meggy levében. Ha besűrűsödött akkor hozzáadjuk a meggyet. Ha a piskóta kihűlt rákenjük a meggyes krémet, hűtőbe tesszük. A vaníliás krémhez a pudingot a cukorral felfőzzük a tejben, ha kihűlt akkor hozzádolgozzuk a vajat is. Nyomózsákba töltjük és a meggyes krém tetejére nyomjuk, majd újra visszatesszük a hűtőbe.