Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mascarponés epertorta recept

Mascarponés epertorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor (vagy ennek megfelelő édesítő)
    • 2 ek liszt
    • 8 dkg mandula darálva
    • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
    • 1 cs sütőpor

    A krémhez:

    • 2 dl cukrászhab
    • 25 dkg mascarpone
    • 1 cs habfix
    • 1 kg eper
    • 3 ek cukor vagy édesítő

    Tetejére:

    • 1 cs színtelen tortazselé

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon elkészítjük a piskóta tésztát. Egy 26 cm-es kivajazott, lisztezett formába simítjuk a tésztát és 160 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, ez kb 30 perc. Ha kihűlt két lapba vágjuk.

    A krémhez 20 dkg epret összeturmixolunk, a legszebbeket kiválogatjuk a díszítéshez. Az édesítőt hozzáadjuk. A cukrászhabot felverjük keményre, majd hozzáadjuk a turmixolt epret, mascarponét és a habfixet.

    A keretet visszatesszük a forma aljára, majd az egyik lapot beletesszük, megkenjük a krém harmad részével. A maradék epret apróra összevágjuk és a krémre szórjuk, majd kissé belenyomkodjuk. Rákenjük a maradék krém felét, majd a másik tésztalappal befedjük. A maradék krémet a tetejére simítjuk és eperrel díszítjük.

    A tetejére színtelen tortazselét öntünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá