Mascarponés epertorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor (vagy ennek megfelelő édesítő)
  • 2 ek liszt
  • 8 dkg mandula darálva
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 cs sütőpor

A krémhez:

  • 2 dl cukrászhab
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 cs habfix
  • 1 kg eper
  • 3 ek cukor vagy édesítő

Tetejére:

  • 1 cs színtelen tortazselé

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon elkészítjük a piskóta tésztát. Egy 26 cm-es kivajazott, lisztezett formába simítjuk a tésztát és 160 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, ez kb 30 perc. Ha kihűlt két lapba vágjuk.

A krémhez 20 dkg epret összeturmixolunk, a legszebbeket kiválogatjuk a díszítéshez. Az édesítőt hozzáadjuk. A cukrászhabot felverjük keményre, majd hozzáadjuk a turmixolt epret, mascarponét és a habfixet.

A keretet visszatesszük a forma aljára, majd az egyik lapot beletesszük, megkenjük a krém harmad részével. A maradék epret apróra összevágjuk és a krémre szórjuk, majd kissé belenyomkodjuk. Rákenjük a maradék krém felét, majd a másik tésztalappal befedjük. A maradék krémet a tetejére simítjuk és eperrel díszítjük.

A tetejére színtelen tortazselét öntünk.