Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mandulatorta recept

Mandulatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só
    • 4 evőkanál cukor
    • 4 evőkanál mandulaliszt
    • 1 kiskanál sütőpor
    • 2 evőkanál kakópor

    Krém:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dl tej
    • 4 evőkanál cukor, 2 evőkanál vaníliáscukor
    • 3 evőkanál darált mandula, 2 evőkanál kókuszreszelék
    • 1 evőkanál citromlé
    • 1 citrom reszelt héja, 1 kiskanál marcipán aroma
    • 250 g vaj

    Díszítéshez:

    • 1 tábla étcsokoládé
    • 1 evőkanál vaj
    • pirított mandula

    Elkészítése:

    A piskóta: ( a szokásos módon)
    A tojásokat két tálba szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük ki. A tojásfehérjét pedig egy csipet sóval, de vigyázva ne törjük össze. A mandulalisztet a kakaóporral és a sütőporral egy külön tálba jól összekeverjük, majd pedig a habosra vert sárgájához adjuk, végül pedig óvatos, de egyenletes mozdulatokkal hozzáadjuk a felvert tojáshabot is.Sütőpapírral bélelt tepsibe (az enyém kb.30×20 cm-es) helyezzük. Amikor kész 180 fokos előmelegített sütőbe helyezzük, ahol fél órán keresztül sütjük, ajtó nyitás nélkül, és ha még szükséges további 10-15 percig. Fogpiszkálóval megnézhetjük, hogy jó-e?! Ha ráragad, akkor még nem, ha nem, akkor már jó!:)

    A krém:

    A tojásokat a pudingporral és kevés tejjel simára keverjük.
    A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük, míg jól besűrűsödik. Levesszük a tűzről hozzákavarjuk a darált mandulát,a kókuszreszeléket, citromhéjat és citromlevet. Hűlni hagyjuk.
    A vajat habosra keverjük, majd apránként hozzákeverjük a főtt krémet, ízlés szerint még tehetünk bele marcipán aromát, vagy vanília aromát, esetleg kókuszos aromát.(attól függ,ki melyik ízt szeretné erősíteni benne)
    A piskótát 4 lapra vágjuk. A tortát megtöltjük, és bevonjuk a krémmel. Díszítésként, olvasztott csokoládéval meglocsolom, egész manduladarabokkal díszítem .

    Tipp:

    Én a tetejéhez még vaníliás krémtúrót is használtam díszítésként, és egy kis ízfokozásnak:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá