Mandulatorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 6 tojás
  • 1 csipet só
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál mandulaliszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kakópor

Krém:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 tojás
  • 6 dl tej
  • 4 evőkanál cukor, 2 evőkanál vaníliáscukor
  • 3 evőkanál darált mandula, 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 citrom reszelt héja, 1 kiskanál marcipán aroma
  • 250 g vaj

Díszítéshez:

  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 evőkanál vaj
  • pirított mandula

Elkészítése:

A piskóta: ( a szokásos módon)
A tojásokat két tálba szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük ki. A tojásfehérjét pedig egy csipet sóval, de vigyázva ne törjük össze. A mandulalisztet a kakaóporral és a sütőporral egy külön tálba jól összekeverjük, majd pedig a habosra vert sárgájához adjuk, végül pedig óvatos, de egyenletes mozdulatokkal hozzáadjuk a felvert tojáshabot is.Sütőpapírral bélelt tepsibe (az enyém kb.30×20 cm-es) helyezzük. Amikor kész 180 fokos előmelegített sütőbe helyezzük, ahol fél órán keresztül sütjük, ajtó nyitás nélkül, és ha még szükséges további 10-15 percig. Fogpiszkálóval megnézhetjük, hogy jó-e?! Ha ráragad, akkor még nem, ha nem, akkor már jó!:)

A krém:

A tojásokat a pudingporral és kevés tejjel simára keverjük.
A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük, míg jól besűrűsödik. Levesszük a tűzről hozzákavarjuk a darált mandulát,a kókuszreszeléket, citromhéjat és citromlevet. Hűlni hagyjuk.
A vajat habosra keverjük, majd apránként hozzákeverjük a főtt krémet, ízlés szerint még tehetünk bele marcipán aromát, vagy vanília aromát, esetleg kókuszos aromát.(attól függ,ki melyik ízt szeretné erősíteni benne)
A piskótát 4 lapra vágjuk. A tortát megtöltjük, és bevonjuk a krémmel. Díszítésként, olvasztott csokoládéval meglocsolom, egész manduladarabokkal díszítem .

Tipp:

Én a tetejéhez még vaníliás krémtúrót is használtam díszítésként, és egy kis ízfokozásnak:)