Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mandulás, leveles torta recept

Mandulás, leveles torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg leveles tészta
    • kb 15-20 dkg darált mandula
    • 200 g fehércsoki
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg puha vaj
    • kevés (maréknyi) aszalt vörösáfonya vagy aszalt meggy vagy mazsola
    • a tészta kenéséhez 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A leveles tésztából 2 db vékonyra nyújtott, nagy gáztepsi átmérőjű kört kell kiszúrnunk.

    Nekem egyszerű dolgom volt, mert a boltban már eleve ilyen: 23 dkg-os, vékonyra nyújtott kör alakú tésztát kaptam.

    A tepsit kibéleljük sütőpapírral és rátesszük az egyik kör alakú tésztát.

    Összekeverem a mandulát, a puha vajat, a felolvasztott fehér csokit, az egész tojást és az aszalt gyümölcsöt.

    A kör alakú tésztára ráhalmozom ezt a tölteléket úgy, hogy a tészta széle kb kétujjnyi szélesen üresen maradjon. Az üres részt megkenjük tojásfehérjével( ez lesz a “ragasztó”), majd a leveles tészta másik felét ráborítjuk. A tortánk szélén körbehaladva egy villa segítségével lenyomkodjuk, lezárjuk.

    A tésztánkat tojássárgájával átkenjük, közepét egy kés hegyével átbökjük. Már csak a sütés van vissza: 200 fokon, 25 perc alatt el is készül.

    Jó sütizést mindenkinek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá