Mandulás, leveles torta recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A leveles tésztából 2 db vékonyra nyújtott, nagy gáztepsi átmérőjű kört kell kiszúrnunk.
Nekem egyszerű dolgom volt, mert a boltban már eleve ilyen: 23 dkg-os, vékonyra nyújtott kör alakú tésztát kaptam.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral és rátesszük az egyik kör alakú tésztát.
Összekeverem a mandulát, a puha vajat, a felolvasztott fehér csokit, az egész tojást és az aszalt gyümölcsöt.
A kör alakú tésztára ráhalmozom ezt a tölteléket úgy, hogy a tészta széle kb kétujjnyi szélesen üresen maradjon. Az üres részt megkenjük tojásfehérjével( ez lesz a “ragasztó”), majd a leveles tészta másik felét ráborítjuk. A tortánk szélén körbehaladva egy villa segítségével lenyomkodjuk, lezárjuk.
A tésztánkat tojássárgájával átkenjük, közepét egy kés hegyével átbökjük. Már csak a sütés van vissza: 200 fokon, 25 perc alatt el is készül.
Jó sütizést mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










