Mandulás, leveles torta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A leveles tésztából 2 db vékonyra nyújtott, nagy gáztepsi átmérőjű kört kell kiszúrnunk.
Nekem egyszerű dolgom volt, mert a boltban már eleve ilyen: 23 dkg-os, vékonyra nyújtott kör alakú tésztát kaptam.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral és rátesszük az egyik kör alakú tésztát.
Összekeverem a mandulát, a puha vajat, a felolvasztott fehér csokit, az egész tojást és az aszalt gyümölcsöt.
A kör alakú tésztára ráhalmozom ezt a tölteléket úgy, hogy a tészta széle kb kétujjnyi szélesen üresen maradjon. Az üres részt megkenjük tojásfehérjével( ez lesz a “ragasztó”), majd a leveles tészta másik felét ráborítjuk. A tortánk szélén körbehaladva egy villa segítségével lenyomkodjuk, lezárjuk.
A tésztánkat tojássárgájával átkenjük, közepét egy kés hegyével átbökjük. Már csak a sütés van vissza: 200 fokon, 25 perc alatt el is készül.
Jó sütizést mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »