Hozzávalók:
Elkészítése:
A leveles tésztából 2 db vékonyra nyújtott, nagy gáztepsi átmérőjű kört kell kiszúrnunk.
Nekem egyszerű dolgom volt, mert a boltban már eleve ilyen: 23 dkg-os, vékonyra nyújtott kör alakú tésztát kaptam.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral és rátesszük az egyik kör alakú tésztát.
Összekeverem a mandulát, a puha vajat, a felolvasztott fehér csokit, az egész tojást és az aszalt gyümölcsöt.
A kör alakú tésztára ráhalmozom ezt a tölteléket úgy, hogy a tészta széle kb kétujjnyi szélesen üresen maradjon. Az üres részt megkenjük tojásfehérjével( ez lesz a “ragasztó”), majd a leveles tészta másik felét ráborítjuk. A tortánk szélén körbehaladva egy villa segítségével lenyomkodjuk, lezárjuk.
A tésztánkat tojássárgájával átkenjük, közepét egy kés hegyével átbökjük. Már csak a sütés van vissza: 200 fokon, 25 perc alatt el is készül.
Jó sütizést mindenkinek!