Mandulás, leveles torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles tészta
  • kb 15-20 dkg darált mandula
  • 200 g fehércsoki
  • 1 tojás
  • 15 dkg puha vaj
  • kevés (maréknyi) aszalt vörösáfonya vagy aszalt meggy vagy mazsola
  • a tészta kenéséhez 1 tojás

Elkészítése:

A leveles tésztából 2 db vékonyra nyújtott, nagy gáztepsi átmérőjű kört kell kiszúrnunk.

Nekem egyszerű dolgom volt, mert a boltban már eleve ilyen: 23 dkg-os, vékonyra nyújtott kör alakú tésztát kaptam.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral és rátesszük az egyik kör alakú tésztát.

Összekeverem a mandulát, a puha vajat, a felolvasztott fehér csokit, az egész tojást és az aszalt gyümölcsöt.

A kör alakú tésztára ráhalmozom ezt a tölteléket úgy, hogy a tészta széle kb kétujjnyi szélesen üresen maradjon. Az üres részt megkenjük tojásfehérjével( ez lesz a “ragasztó”), majd a leveles tészta másik felét ráborítjuk. A tortánk szélén körbehaladva egy villa segítségével lenyomkodjuk, lezárjuk.

A tésztánkat tojássárgájával átkenjük, közepét egy kés hegyével átbökjük. Már csak a sütés van vissza: 200 fokon, 25 perc alatt el is készül.

Jó sütizést mindenkinek!