Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás karotta torta recept

Málnás karotta torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dkg margarin vagy vaj
    • 15 dkg cukor
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 cs sütőpor
    • 20 dkg liszt
    • kevés tej

    A krém:

    • 2 dl habtejszín
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 ek mascarpone (házilag készítettem, 1 kis doboz tejfölt szövetbe csomagolva, vállfáról lógatva kicsepegtettem a savótól pár óra alatt)
    • 1 citrom reszelt héja
    • málna ízlés szerint, ami mirelit is lehet

    Elkészítése:

    Ha házilag készül a mascarpone, azt textilbe (pl pelenka) csomagolva lógassuk le vállfa segítségével, alá egy tálkát téve, melyből pár óra alatt a savó távozik, így ezt az időt vegyük figyelembe a torta előkészületei előtt.
    A tortához elegendő mennyiséget 1 kis doboz tejfölből kapjuk. Készíthető fele tejföl, fele joghurt keverékéből is.

    A tojásokat a puha margarinnal/vajjal és a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a tisztított és apróra reszelt répát, a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejet, hogy sűrű, folyós tésztát kapjunk. Sütőpapírral bélelt, 24-26 cm-es kapcsos tortaformába öntjük. Elsimítjuk és tűpróbáig sütjük 180 fokon, ez kb 20-30 perc. Rácson hűlni hagyjuk.

    A krémhez a tejszínt felverjük keményre, majd óvatosan, lyukas fakanállal belekeverjük a vaníliás cukrot, a mascarponét és a reszelt citrom héjat. Rákenjük a tortalapra, egyenletesen eligazítva, majd a tetejét málnával kirakjuk. Hűtőben lehűtjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá