Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos-málnazselés csokoládétorta recept

Mákos-málnazselés csokoládétorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
    Tészta:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 8 dkg darált mák
    • 5 dkg kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • reszelt citromhéj

    Csokoládékrém:

    • 12,5 dkg csokoládé (60 %-os)
    • 25 dkg mascarpone
    • 10 dkg tejföl
    • porcukor (ízlés szerint)
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 dl habtejszín

    Málnazselé:

    • 50 dkg málna
    • cukor (ízlés szerint)
    • 2 cs vaníliás cukor
    • őrölt fahéj
    • szegfűszeg
    • reszelt narancshéj (el is hagyható)
    • 10 g zselatin (por)
    • 0,5 dl víz

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, apránként adjuk hozzá a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd addig verjük, hogy kemény habot kapjunk.
    Ezután óvatosan keverjük hozzá a reszelt citromhéjat, és a darált mákot.

    A tortaformát béleljük ki sütőpapírral (vagy kenjük ki zsírral, és szórjuk meg liszttel), majd egyenletesen öntsük bele a masszát.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 15 percig. A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, és helyezzük vissza a tésztát a formába.

    A csokoládét vízfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk hűlni.

    A mascarponét keverjük simára a tejföllel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá az olvasztott csokoládét.

    A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a csokoládés krémhez.

    A tortaformában lévő tésztára kanalazzuk rá a habos-csokoládés krémet, majd simítsuk el egyenletesen.
    Ezután tegyük be a hűtőbe hogy kellően lehűljön.

    Öntsünk a málna alá egy pici vizet, majd tegyük fel főni a cukorral, és a fűszerekkel. Főzzük kb 10 percig, majd egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a zselébe.

    A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és állandó keverés mellett, adjuk hozzá a zselatint. Addig keverjük, hogy teljesen feloldódjon, majd hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen.
    Ezután öntsük hozzá a málnapéphez, és keverjük alaposan össze.

    A hűtőből vegyük ki a tortát, majd óvatosan öntsük a csokoládés krémre a málnazselét.
    Ezután tegyük vissza a hűtőbe pár órára, hogy a zselé teljesen megdermedjen a torta tetején.

    A tortát közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd helyezzük egy tálcára, és ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá