Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos kutya torta recept

Kókuszos kutya torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
360 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Psikóta:

    • 16  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 evőkanál cukor
    • 12 evőkanál liszt
    • 4 evőkanál holland kakaópor
    • 2 cs sütőpor

    Kókuszos krém:

    • 2 tasak kókuszos pudingpor
    • 4 dl tej
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 8 dkg kókuszreszelék
    • 5 dl habtejszín
    • 1 kk zselatin

    Csoki ganache:

    • 300g étcsokoládé
    • 3 dl habtejszín

    Fehér csokigyurma:

    • 30 dkg fehér csokoládé
    • 75 gr méz

    Kialakítás:

    • 25 dkg fehér marcipán
    • pici piros ételfesték
    • a kutyus körmeihez, a szeméhez és az orrához egy kis darab fekete marcipán

    Elkészítése:

    Piskóta:

    2 kerek piskótát készítünk. 8 tojássárgáját 8 evőkanál cukorral fehéredésig verjük a robotgép segítségével. A 6 evőkanál lisztet, a 2 evőkanál kakaóport és az 1 csomag sütőport elkeverjük, majd hozzáadjuk, a sárgájához jól elkeverjük.

    8 tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá verünk, majd óvatosan a tojássárgás lisztes keverékbe forgatjuk.

    Egy 24 cm-es, kapcsos, kerek tortaforma alját sütőpapírral béleljük, majd beleöntjük a piskótatésztát és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha elkészült, akkor ugyanígy a másik piskóta lapot is elkészítjük.
    A lapokat teljesen kihűtjük.

    Kókuszos krém:

    A pudingport csomómentesre keverjük a tejjel, majd sűrűre főzzük. Néha megkavarva hagyjuk kihűlni. Közben a porcukrot habosra keverjük a margarinnal.

    Ha minden kihűlt, a porcukros krémet a pudingossal és a kókuszreszelékkel összekeverjük.

    A tejszínt felverjük és belekeverjük a pici vízben feloldott zselatint, majd a kókuszos krémet óvatosan belekeverjük. Kb 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen és jól összeragasza a kifaragott tortánkat.

    Csoki ganache:

    A tejszínt forraljuk fel, majd adjuk hozzá a kockákra tört csokoládét. Nagyon fontos, hogy a lehető legkevesebb levegőt, azaz buborékot keverjük bele. A csokoládét tegyük egy vékony magas falú edénybe. Legjobb a botmixerhez tarozó edény.

    A forró tejszínt öntsük a csokoládéra és hagyjuk 1-2 percig állni, míg megolvad a csokoládé. Ezután merítsük bele a botmixert és kapcsoljuk be. Vigyázzunk, hogy ne emelgessük a botmixert, nehogy levegőt pumpáljunk a ganache-ba. Csak addig keverjük, míg sima csomómentes nem lesz. Az elkészült bevonónkat langyos állapotban tudjuk használni. Forró állapotban soha ne öntsük a tortánkra, süteményünkre, mert megolvaszthatja azt.

    Fehér csokigyurma:

    A modelling csokihoz kerámia vagy műanyag edényt használok, a fémedénybe beleragadna.

    A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk. A kimért mézet adagokat mikróban felforrósítjuk és a vízgőzről levett, felolvasztott csokihoz öntjük. Fakanállal keverjük, amíg egynemű, kezelhetően meleg masszát kapunk. Amikor már kézzel meg tudjuk fogni, a masszát kivesszük az edényből és lapítón vagy a konyhapulton kézzel gyúrjuk tovább. Elég sok nedvességet kigyúrunk a plasztik csokiból, a fehér csokoládés masszából.

    A felesleges vizet papírtörlővel itatjuk fel. Sok-sok papírtörlővel. Vagy egy erre rendszeresített konyharuhával. A kész csokigyurmákat folpackba (nylon zacskó) tekerjük és legalább egy órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Felhasználás előtt kb egy-fél órával kivesszük majd a hűtőből.

    Összeállítás:

    Az egyik piskóta lapot keresztben megfelezzük és élére állítjuk, közé kókuszkrémet kenünk, hogy összeragasza. Ez lesz a kutyus törzse.

    A másik piskóta lapot is keresztben vágjuk, az egyik feléből megformázzuk a kutyus fejét és kókuszkrémmel a törzshöz ragasztjuk. A másik feléből a négy lábát formázzuk meg és szinten kókuszkrámmel a törzshöz ragasztjuk. Amaradél kókuszkrémmel az egész kutyust kívülről bekenjük. Kb 2 órára hűtőszekrénybe rakjuk, hogy jól megdermedjen.

    A hűtőből kivéve az egész tortát bekenjük ganache-al, majd egy fél órára hűtőszekrénybe rakjuk. Így a csokigyurma jól megtapad, rajta és nem csúszik szét a torta.

    Ismét kivesszük a tortát a hűtőből és a modelling csokit étkezési keményítővel éppen csak megszórt, sima felületen átgyúrjuk. Ezután kinyújtjuk (szintén étkezési keményítőn) és a kutyusra rakjuk

    A kutyus szőrét hegyes végű kisollóval formázzuk a személ és az orránál a helyet kivágjuk és a fekete marcipánból szemet és orrot készítünk neki. A körmöcskéket is fekete marcipánból készítjük.

    A füleket és a nyelvet és a farkát fehér marcipánból megformázzuk, majd kicsi vízzel megkenve az aljukat a kutyushoz ragasztjuk. A fülecskéket és a nyelvet belül picit pirosra (inkább rózsaszínre) festjük.

    Tipp:

    Az elkészült csoki ganache sűrűsége változó lehet, mert befolyásolja a tejszín minősége és a csokoládé szárazanyag tartalma is. Ezért mielőtt használnánk, a langyos állapotában ellenőrizzük a következőképen. Mártsunk bele egy fakanalat vagy habkártyát és húzzunk bele egy vonalat. Ha a kapott csík megmarad, nem folyik össze a bevonó, akkor az állaga megfelelő. Ha nem megfelelő korrigálhatjuk. Ha nem eléggé folyékony, önthető, akkor keverjünk bele még forralt tejszínt. Ha túl híg, keverjünk bele olvasztott csokoládét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá