Ildikó kedvenc tortája recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- fél csomag sütőpor
- sárgabaracklekvár
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 50 dkg túró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2,5 dl tej
- 1 doboz őszibarack konzerv
- 2 csomag tejszínhabpor a szükséges tejjel
- 2 csomag habfixáló
Elkészítése:
5 tojásból piskótát készítünk, sütőpapírral bélelt nagy gáztepsiben megsütjük. Ha elkészült még melegen nedves konyharuhába feltekerjük.
Ahogy kihűlt megkenjük baracklekvárral és újból feltekerjük, majd ujjnyi vastagra szeleteljük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót és a vaníliás cukrot.
A pudingport a tejben felfőzzük, és ha kihűlt a túrós krémhez keverjük.
Előveszünk egy 22 cm-es tortaformát, majd kirakjuk az alját és az oldalát piskótatekercsekkel, jó szorosan, hogy ne legyen közöttük üres hely. Beletöltjük a túrós krémet, majd kirakjuk a tetejét őszibarackkal.
A tejszínt elkészítjük a leírás szerint és kidíszítjük, majd megszórjuk tortadarával vagy olvasztott csokival.
Tipp:
Más gyümölccsel is elkészíthető a torta.