Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ildikó kedvenc tortája recept

Ildikó kedvenc tortája
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 5 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál liszt
    • 6 evőkanál cukor
    • fél csomag sütőpor
    • sárgabaracklekvár

    Krémhez:

    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 50 dkg túró
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 2,5 dl tej
    • 1 doboz őszibarack konzerv
    • 2 csomag tejszínhabpor a szükséges tejjel
    • 2 csomag habfixáló

    Elkészítése:

    5 tojásból piskótát készítünk, sütőpapírral bélelt nagy gáztepsiben megsütjük. Ha elkészült még melegen nedves konyharuhába feltekerjük.

    Ahogy kihűlt megkenjük baracklekvárral és újból feltekerjük, majd ujjnyi vastagra szeleteljük.

    A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót és a vaníliás cukrot.

    A pudingport a tejben felfőzzük, és ha kihűlt a túrós krémhez keverjük.

    Előveszünk egy 22 cm-es tortaformát, majd kirakjuk az alját és az oldalát piskótatekercsekkel, jó szorosan, hogy ne legyen közöttük üres hely. Beletöltjük a túrós krémet, majd kirakjuk a tetejét őszibarackkal.

    A tejszínt elkészítjük a leírás szerint és kidíszítjük, majd megszórjuk tortadarával vagy olvasztott csokival.

    Tipp:

    Más gyümölccsel is elkészíthető a torta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá