Ildikó kedvenc tortája

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 5 egész tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • fél csomag sütőpor
  • sárgabaracklekvár

Krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 50 dkg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 1 doboz őszibarack konzerv
  • 2 csomag tejszínhabpor a szükséges tejjel
  • 2 csomag habfixáló

Elkészítése:

5 tojásból piskótát készítünk, sütőpapírral bélelt nagy gáztepsiben megsütjük. Ha elkészült még melegen nedves konyharuhába feltekerjük.

Ahogy kihűlt megkenjük baracklekvárral és újból feltekerjük, majd ujjnyi vastagra szeleteljük.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót és a vaníliás cukrot.

A pudingport a tejben felfőzzük, és ha kihűlt a túrós krémhez keverjük.

Előveszünk egy 22 cm-es tortaformát, majd kirakjuk az alját és az oldalát piskótatekercsekkel, jó szorosan, hogy ne legyen közöttük üres hely. Beletöltjük a túrós krémet, majd kirakjuk a tetejét őszibarackkal.

A tejszínt elkészítjük a leírás szerint és kidíszítjük, majd megszórjuk tortadarával vagy olvasztott csokival.

Tipp:

Más gyümölccsel is elkészíthető a torta.