Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti tojástorta recept

Húsvéti tojástorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek cukor
    • 3 ek liszt
    • 2 ek étkezési keményítő
    • 1 kk sütőpor
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • 1 tasak vaníliás cukor

    A krémhez

    • 1 csomag vaníliás puding
    • 3 dl tej
    • 200 ml tejszín
    • 15 dkg porcukor

    Elkészítése:
    3 dl tejből megfőzzük a pudingot, majd a Bourbon vaníliáscukrot is hozzáadjuk. Ha van tojásformájú tortaformánk, az jó, de teljesen mindegy, kerek, vagy hosszú is lehet.
    Elkészítés
    Az 5 tojásból és a hozzávalókból piskótát sütünk: a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk. Hozzászitáljuk a sütőporos-keményítős lisztet, beletesszük a reszelt citromhéjat, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. Tojás formájú, vagy kerek (vajas, lisztezett) tortaformába töltjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk 3 felé.

    A krémhez 3 dl tejből megfőzzük a pudingot, belekeverjük a cukor felét. Kihűtjük, majd a maradék cukorral felverjük a tejszínt. A kihűlt pudingba lazán belekeverjük a tejszínhabot.

    Az első lap piskótát megkenjük a krém harmadával, rátesszük a második lapot, erre mehet a krém második harmada, majd rátesszük a 3. piskótalapot is, és a torta tetejét és oldalát is bevonjuk vékonyan.

    Tetszés szerint díszíthetjük marcipánnal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá