Húsvéti tojástorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Húsvéti tojástorta

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 5 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 1 kk sütőpor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 tasak vaníliás cukor

A krémhez

  • 1 csomag vaníliás puding
  • 3 dl tej
  • 200 ml tejszín
  • 15 dkg porcukor

Elkészítése:
3 dl tejből megfőzzük a pudingot, majd a Bourbon vaníliáscukrot is hozzáadjuk. Ha van tojásformájú tortaformánk, az jó, de teljesen mindegy, kerek, vagy hosszú is lehet.
Elkészítés
Az 5 tojásból és a hozzávalókból piskótát sütünk: a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk. Hozzászitáljuk a sütőporos-keményítős lisztet, beletesszük a reszelt citromhéjat, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. Tojás formájú, vagy kerek (vajas, lisztezett) tortaformába töltjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk 3 felé.

A krémhez 3 dl tejből megfőzzük a pudingot, belekeverjük a cukor felét. Kihűtjük, majd a maradék cukorral felverjük a tejszínt. A kihűlt pudingba lazán belekeverjük a tejszínhabot.

Az első lap piskótát megkenjük a krém harmadával, rátesszük a második lapot, erre mehet a krém második harmada, majd rátesszük a 3. piskótalapot is, és a torta tetejét és oldalát is bevonjuk vékonyan.

Tetszés szerint díszíthetjük marcipánnal.