Hozzávalók:
A krémhez
Elkészítése:
3 dl tejből megfőzzük a pudingot, majd a Bourbon vaníliáscukrot is hozzáadjuk. Ha van tojásformájú tortaformánk, az jó, de teljesen mindegy, kerek, vagy hosszú is lehet.
Elkészítés
Az 5 tojásból és a hozzávalókból piskótát sütünk: a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk. Hozzászitáljuk a sütőporos-keményítős lisztet, beletesszük a reszelt citromhéjat, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. Tojás formájú, vagy kerek (vajas, lisztezett) tortaformába töltjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk 3 felé.
A krémhez 3 dl tejből megfőzzük a pudingot, belekeverjük a cukor felét. Kihűtjük, majd a maradék cukorral felverjük a tejszínt. A kihűlt pudingba lazán belekeverjük a tejszínhabot.
Az első lap piskótát megkenjük a krém harmadával, rátesszük a második lapot, erre mehet a krém második harmada, majd rátesszük a 3. piskótalapot is, és a torta tetejét és oldalát is bevonjuk vékonyan.
Tetszés szerint díszíthetjük marcipánnal.