Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti nyuszi recept

Húsvéti nyuszi
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 ek cukor
    • 8 ek liszt
    • 4 ek víz
    • 1 cs sütőpor

    A krémhez:

    • fél cs kókuszreszelék
    • vaj
    • porcukor

    Elkészítése:

    A piskóta elkészítéséhez szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a vízzel és a cukor egy részével. Elkezdjük felverni a tojásfehérjét, hozzáadjuk a megmaradt cukrot, majd összekeverjük a sárgájával. Ezután a sütőport összekeverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a masszához. Ezután egy 26 cm-es formába öntjük és kb 25 percig sütjük.

    Amíg sül a piskóta, nekiállunk a krém elkészítésének. A vajat a porcukorral jól összedolgozzuk, majd beletesszük a kókuszreszeléket.

    Ha kész a piskóta, kettévágjuk, így két félkört kapunk. Megkenjük az egyik félkört a krémmel, összeragasztjuk a két félkört, majd az egészet bevonjuk a krémmel. A nyúl fülei is piskótából vannak. Egy kis részt vágtam ki a félkörökből hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá