Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Holland almatorta recept

Holland almatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 közepes alma
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg liszt
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 1 citrom
    • 1 csipet só

    Elkészítése:

    4 almát meghámozunk, magházát kiszedjük és felkockázzunk.

    3 tojássárgát 15 dkg vajjal, 15 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával és 1 csipet sóval habosra keverünk. Hozzáadunk 15 dkg lisztet, 0,5 csomag sütőport és 3 keményre felvert tojásfehérjét, majd óvatosan összekeverjük.

    Ezután a felkockázott almát is hozzáadjuk és átforgatjuk a masszában az almát. Sütőpapíros kerek tortaformába öntjük, a tetejére 2 db almát cikkekre vágva ráteszünk.

    170 fokos előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Még langyosan baracklekvárral megkenjük a tetejét, nem kell sajnálni.

    Tipp:

    Tálaláskor tejszínhabbal lehet még díszíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá