Holland almatorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 közepes alma
  • 3 tojás
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 citrom
  • 1 csipet só

Elkészítése:

4 almát meghámozunk, magházát kiszedjük és felkockázzunk.

3 tojássárgát 15 dkg vajjal, 15 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával és 1 csipet sóval habosra keverünk. Hozzáadunk 15 dkg lisztet, 0,5 csomag sütőport és 3 keményre felvert tojásfehérjét, majd óvatosan összekeverjük.

Ezután a felkockázott almát is hozzáadjuk és átforgatjuk a masszában az almát. Sütőpapíros kerek tortaformába öntjük, a tetejére 2 db almát cikkekre vágva ráteszünk.

170 fokos előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Még langyosan baracklekvárral megkenjük a tetejét, nem kell sajnálni.

Tipp:

Tálaláskor tejszínhabbal lehet még díszíteni.