Hozzávalók:
Elkészítése:
4 almát meghámozunk, magházát kiszedjük és felkockázzunk.
3 tojássárgát 15 dkg vajjal, 15 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával és 1 csipet sóval habosra keverünk. Hozzáadunk 15 dkg lisztet, 0,5 csomag sütőport és 3 keményre felvert tojásfehérjét, majd óvatosan összekeverjük.
Ezután a felkockázott almát is hozzáadjuk és átforgatjuk a masszában az almát. Sütőpapíros kerek tortaformába öntjük, a tetejére 2 db almát cikkekre vágva ráteszünk.
170 fokos előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Még langyosan baracklekvárral megkenjük a tetejét, nem kell sajnálni.
Tálaláskor tejszínhabbal lehet még díszíteni.