Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos epertorta recept

Habos epertorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 6 ek cukor
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 40 dkg eper
    • 25 dkg mascarpone
    • 40 dkg natúr joghurt
    • 2 dl habtejszín
    • 1 csomag zselatinpor (25 gr)
    • 10-15 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 6 evőkanál víz vagy eperlé

    Díszítéshez:

    • pár szem eper
    • 2 dl habtejszín
    • 1 csomag habfixáló

    Elkészítése:

    A hozzávalókból a szokásos módon piskótalapot sütünk, mikor kihűlt két lapra vágjuk. Az epret megmossuk, pár szemet félre teszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk és botmixer segítségével pürésítjük. A zselatint beáztatjuk 6 ek. vízbe vagy eperlébe és állni hagyjuk. A mascarponét elkeverjük a joghurttal, a cukorral és a vaníliás cukorral.

    A zselatint felmelegítjük, hozzáadunk 3 ek. mascarponés krémet, majd a krém egészéhez adjuk, jól átkeverjük. A habtejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a pépesített eperhez. A habos epret beleforgatjuk a zselatinos mascarponéba. A piskótalapunk köré felrakjuk a kapcsos tortaformát, rásimítjuk a krémet és befedjük a másik tortalappal, kicsit megnyomkodjuk.

    Hűtőben egy éjszakát állni hagyjuk.
    A habtejszínt habbá verjük, habzsákba töltjük és ezzel díszítjük a tortánkat. Pár szem eperrel dekoráljuk.

    Tipp:

    A zselatint eperlében oldottam fel, így én csak 10 dkg cukrot használtam, mert az eperlé is édesített a krémen. Kellemesen savanykás-édes krémet kaptam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá