Habos epertorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Habos epertorta

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 40 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 40 dkg natúr joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatinpor (25 gr)
  • 10-15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 evőkanál víz vagy eperlé

Díszítéshez:

  • pár szem eper
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítése:

A hozzávalókból a szokásos módon piskótalapot sütünk, mikor kihűlt két lapra vágjuk. Az epret megmossuk, pár szemet félre teszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk és botmixer segítségével pürésítjük. A zselatint beáztatjuk 6 ek. vízbe vagy eperlébe és állni hagyjuk. A mascarponét elkeverjük a joghurttal, a cukorral és a vaníliás cukorral.

A zselatint felmelegítjük, hozzáadunk 3 ek. mascarponés krémet, majd a krém egészéhez adjuk, jól átkeverjük. A habtejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a pépesített eperhez. A habos epret beleforgatjuk a zselatinos mascarponéba. A piskótalapunk köré felrakjuk a kapcsos tortaformát, rásimítjuk a krémet és befedjük a másik tortalappal, kicsit megnyomkodjuk.

Hűtőben egy éjszakát állni hagyjuk.
A habtejszínt habbá verjük, habzsákba töltjük és ezzel díszítjük a tortánkat. Pár szem eperrel dekoráljuk.

Tipp:

A zselatint eperlében oldottam fel, így én csak 10 dkg cukrot használtam, mert az eperlé is édesített a krémen. Kellemesen savanykás-édes krémet kaptam.